Monday, June 29, 2009

Pääsukese matkast ja muust

Juba nädal on möödas meie matka lõpust. Seekord lõppes meie rännak nagu planeeritud Jõelähtmes. Pääsukesel jätkus tee veel mitu kuud, esmalt Lihulasse ja siis Saaremaale. Meil oli kasutada vaid üks puhkusenädal, sestap jäigi meie vahefiniš Jõelähtmesse. Nüüd väike vahekokkuvõte läbitud teekonnast päevade kaupa:
1. päev: Narva-Jõesuu - Toila (ööbimine Toila Spa kämpingus)
2. päev: Toila - Saka (ööbimine Saka Spa kämpingus)
3. päev: Saka - Kalvi (ööbimine Mahu rannas telgis või autos)
4. päev: Kalvi - Toolse (ööbimine Karepal R. Sagritsa majamuuseumis)
5. päev: Toolse - Altja (ööbimine Toomarahva turismitalus)
6. päev: Altja - Nõmmeveski (ööbimine Nõmmeveski puhketalus)
7. päev: Nõmmeveski - Kupu (ööbimine Näkiallika tööriistade sepikoda-muuseumis)
8. päev: Kupu - Jõelähtme (ööbimine oma kodus Tartus)
Nagu näha, armastasime mugavusi. Kindla katusega majutuskohad olid tingitud rohkem Eestimaa heitlikust suvest: kui pilved ikka ähvardavad olid, siis sai hommikul võimalik kuiv ja soe magamiskoht välja vaadatud. Viimased peatuskohad pakkusid ka saunamõnusid ja tegelikult oleks ka Toilas ja Sakas sauna saanud, aga need olid ainult 10-ni õhtul avatud.
Järgmisel (ja ülejärgmisel) aastal on kavas oma teed jätkata. Kui meil on fänne, kes tahaksid meie matkaga ühineda, siis paras aeg on pisitasa treenima hakata, käies päevas ca 10-15 km ja kevade poole lisada kilomeetreid. Meie käisime kevadel päris mitmel nädalavahetusel väikestel matkadel, millest edaspidi blogi kaudu muljeid jagame, samuti on veel eeloleval suvel mõned matkad kavas.
Eestimaa on ilus, nii et tasub aega maha võtta ja avastada. Aga nädalane matk Jõelähtme-Lihula (mida Pääsuke küll suures osas rongiga läbis) järgmisel suvel.

No comments:

Post a Comment