Monday, June 15, 2009

Olime eile jännis ineternetiühendusega ja täna sama lugu. Kirjutasin juba pika jutu, aga ühendus katkes ja kõik on kadunud. Ja nüüd saate lühijutu, mis meil eile juhtus. Nimelt kohe Sillamäel saime korraliku vihmavalingu kaela, sada nagu pangest. Õnnetuseks olime sunnitud Tallinn-Narva maanteele minema, sest ei leidnud otsemat teeotsa, mis oleks mere poole juhatanud, aga täpselt suurel maanteel tabas meid vihm, kihutavad autod, pori ja muud koledused. See tee oli ca 3-4 km. Päitelt saime ära keerata ja nagu nõiaväel kadus kohe ka vihm. Õnneks tuli päike välja ja kuivatas meid enam-vähem kuivaks. Päitelt ei leidnud seda teeotsa, mis otse Vaivinasse viiks. Õnneks vänderdas külavaheteel üks kuldhammastega vanamees, kes meid lahkesti juhtas ja arvas, et me Vaivinas Aivari juurde läheme. Päite küla ise on tore, korralikud talumajad ja kenasti hooldatud, küla südames kiige- ja lipuplats ja küla esmanimetamise kivi. Vaivinasse jõudnud, tervitas meid 3 noort meest, kes uudistasid, kes nende küla küll külastama tulevad. Küsisidki, kuidas te küll siia saite, ilmselt nägid nad esimest korda selliseid rõõmsameelseid tädisid, kes vabatahtlikult kõnnivad. Küllap jätkub neil nüüd arutlust külavahel päris mitmeks nädalaks. Küla ise on väga imelik, ainult 2 hrušovkat ja kogu lugu. Tundub üsna troostitu olevat, aga üllataval kombel elavad seal ainult noored mehed, sest neljandat nägime pisut eemal ja mõne aja pärast keeras ühelt taluteelt auto, kus jällegi 2 noort meest. Kõik olid väga lahked ja juhatasid meid mere suunas ja olid valmis meid kasvõi Toolsesse viia, kuhu Piret tahtis millegipärast minna. No sinna jõuame ka, aga alles mõne päeva pärast.
Lõpuks märkas silm ka merd ja võtsime suuna Toilasse, vahepeal jäi teele üks Voka teise järel. Enne Toilat jäi teele ka Pühajõe kirik ja surnuaed ning tore looklev tee. Toilas on kõik väga hästi, kohe näitasid suunad Spale ja kämpingule, Spa juures tervitaski meid Indrek ja juhatas öömajale. Siin saime end pärast päikese- ja vihmaspad sooja duši all soojendada. Päeva bilanss on ca 45 km, Tiinal 57274 sammu, Piretil 61054 (no tal sammutihedus suurem).
Ja nüüd jätkab Piret, minul hakkas kälm ja hakkan riietuma.

Hommik Toila Spa kämpingutes: püüd pilte üles laadida. Ühele pildi üleslaadimiseks kulus päris mitu minutit. (Märkus: kambris ennetatakse ville).


No comments:

Post a Comment