Sunday, June 27, 2010

Esimene päev: Jõelähtme kirik - Prangli


Keskpäeva paiku alustasime teed Jõelähtmelt Kaberneeme suunas. Alguses pidime kulgema maanteed pidi, ent Jõelähtmes kaarti uurides selgus, et Mannivas on rippsild Jõesuusse ja otsustasime sealtkaudu minna. Manniva oli meie jaoks täiesti uus koht, oleks oodanud traditsioonilist rannaküla, ent üllatas jõukurite elurajoon. Tegelikult oli selline silla otsimine huvitav, saime head nõu, sest tõkkepuudega teed eksitasid. Aga rippsild oli päris - just selline nagu meie ettekujutustes õige rippsild olema peab.
Jõesuus otsustasime aja maha võtta ja natuke kaarti uurida. Moodsad nagu me oleme, võtsime appi nii GPS-i kui arvuti ja tekitasime mööda sõitvates autodes suurt elevust, et mitte öelda liiklusohtlikut olukorda. Meie nähes õnnetust siiski ei juhtunud. Aga leidsime päris toreda metsatee, mis kulges autovabalt ja sirgjooneliselt otse Kalevi Liiva suunas. Jätsime ajalootunni küll vahele, sest aeg kiirustas tagant, et kokkulepitud ajaks Kaberneeme jõuda. Kaberneeme sadamasse jõudsime täpselt minutipealt, millega teenisime kapten Kaido heakskiidu. Kapten ja tema sõber osutusid väga meeldivateks ning merereis hoolimata väikesest tormist oli ka tore kogemus.

Tormi tõttu ei saanud me randuda Aksi saarel ja suundusime kohe Pranglile. Pranglil leidsime öömaja Prangli saare talurahvamuuseumis ja jäämegi nüüd und ootama.



No comments:

Post a Comment